Nu de energieprijzen zo hoog zijn, helpt SallandWonen haar huurders met besparen op energie en daarmee de kosten. Dat doen ze door snel kleine energiebesparende maatregelen in de woning aan te brengen.

Gratis energiebesparende maatregelen

De huurder kan zich aanmelden voor de ‘energiezuinige-woning-check’. Een energievakman komt dan bekijken welke energie besparende maatregelen de woning kan gebruiken en regelt dat dit gratis wordt gedaan voor de huurder. Zoals: tochtwerende maatregelen bij ramen, deuren en brievenbus. En daar waar het kan worden radiatorfolie, deurdrangers en waterbesparende douchekop aangebracht. Ook controleert de energievakman de cv-ketel op een energiezuinige instelling. Kleine aanpassingen, maar alle kleine beetjes helpen. Daarnaast geeft de energievakman adviezen over goed ventileren en verwarmen, om nog meer energie te besparen.

Hulp is nodig

SallandWonen voelt zich verantwoordelijk voor haar huurders en realiseert zich dat huurders van haar afhankelijk zijn bij het verduurzamen van de woning. Nu de energieprijzen zo snel stijgen, willen ze graag extra vaart zetten achter het verduurzamen van de woningen. Maar helaas lukt dat niet zo maar. Hier is tijd, geld, mankracht en materiaal voor nodig. Wat in deze tijden niet zo maar voor handen is. Daarom hebben ze nu deze korte termijn actie uitgezet. Dit om de huurders toch een beetje te helpen bij besparen van energie en daarmee de kosten.

Hoe en waar aanmelden?

Huurders kunnen zich aanmelden voor deze ‘hulp bij besparen op energiekosten’ via de website van SallandWonen. Maar bellen kan ook.

Zie ook:
sallandwonen.nl: Hulp bij energie besparen