De inkomensafhankelijke huurverhoging is door de Woonbond omgedoopt tot ‘gluurverhoging’ vanwege de privacyschending door de Belastingdienst

De Raad van State heeft de uitspraak in hoger beroep, over de schadevergoeding die een huurder van de Belastingdienst heeft geëist, nogmaals uitgesteld. Dat meldt de  Nederlandse Woonbond op haar website. De uitspraak wordt nu op z’n vroegst op 4 november verwacht.

De huurder kreeg vanaf 2013 een aantal jaren lang een inkomensafhankelijke huurverhoging op basis van de inkomensgegevens die de Belastingdienst aan zijn verhuurder heeft gestuurd. Maar pas in de loop van 2016 was dit wettelijk toegestaan. Daarop heeft de huurder de schade door de extra huurverhogingen tot 2016 bij de Belastingdienst geclaimd. De bestuursrechter heeft in eerste instantie de huurder in het gelijk gesteld. Daarop is de Belastingdienst in hoger beroep gegaan. De Raad van State heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen in deze ingewikkelde zaak.

De Woonbond heeft huurders vorig jaar opgeroepen ook een schadevergoeding in te dienen bij de Belastingdienst, als zij in de jaren 2013, 2014 en 2015 te maken hebben gehad met een inkomensafhankelijke huurverhoging. Veel huurders, waaronder ook meerdere Sallandse huurders, hebben aan deze oproep gevolg gegeven. Zij zullen dus nog even geduld moeten hebben voor ze te weten komen of deze claim zal worden toegekend.

Bron: 23-09-2019, woonbond.nl: Opnieuw uitstel uitspraak schadevergoeding Gluurverhoging

Zie ook: 30-06-2018, woonbond.nl: Veelgestelde vragen gluurclaim