De gemeente Raalte en SallandWonen starten in juni met de VoorzieningenWijzer. Met de hulp van de VoorzieningenWijzer kunnen mensen geld besparen. De Voorzieningenwijzer helpt om optimaal gebruik te maken van bestaande regelingen en kritisch te kijken naar bijvoorbeeld de zorgverzekering en het energiecontract. Gemeente Raalte en SallandWonen starten met een proef en bieden daarom 100 huishoudens een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke expert van de VoorzieningenWijzer.

Pilot
In juni start de VoorzieningenWijzer met een pilot in de gemeente Raalte. Tijdens deze proef krijgen 100 huishoudens de kans om samen met een expert van de VoorzieningenWijzer te kijken naar de mogelijkheden om iedere maand meer geld over te houden. De gemeente Raalte en SallandWonen schrijven een aantal huishoudens aan, maar mensen kunnen zich ook zelf aanmelden als ze in aanmerking willen komen voor een gesprek.

Besparen op vaste lasten
Bij de VoorzieningenWijzer staan alle bestaande regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen in een overzicht. Verder worden ook zaken als energiecontracten en ziektekostenverzekeringen beoordeeld. De bespaarexpert kijkt samen met de deelnemer naar regelingen waar hij of zij recht op heeft en naar manieren om te besparen. De bespaarexpert helpt ter plekke met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere zorgverzekeraar, energieleverancier en toeslagen. Ook wordt bekeken of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of deelnemers in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen.

Voorkomen van schulden
Met de VoorzieningenWijzer hopen de gemeente Raalte en SallandWonen inwoners en huurders te bereiken die inkomsten mislopen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een groot deel van de mensen niet weet op welke regelingen zij recht heeft. De VoorzieningenWijzer is een instrument waarmee huishoudens hun inkomen kunnen verruimen en waardoor hopelijk schuldenproblematiek kan worden voorkomen. In eerste instantie is er ruimte voor 100 gesprekken.

Wilt u graag in aanmerking komen voor een gesprek? Dan kunt u bellen met SallandWonen (0572 Р348 348).

Bron: 31-05-2018, sallandwonen.nl: Gemeente Raalte en SallandWonen helpen inwoners besparen op hun vaste lasten

Bekijk ook de flyer VoorzieningenWijzer